Tallers i manifest reflexiu sobre la violència de gènere

S’inicia un cicle de tallers per a la Prevenció de la Violència de Gènere a Badalona. El jovent de la ciutat rebrà un total de 16 formacions que faciliten la reflexió al voltant del tema. És important i necessari que els i les noies de secundària aprenguin a deixar les relacions abusives, que detectin les situacions poc sanes i sàpiguen com resoldre-les.

Els tallers són a partir de l’anàlisi dels següents ítems on es poden produir les desigualtats:
– La percepció i les expectatives
– El llenguatge
– Les joguines
– L’ideal de l’amor romàntic
– Els missatges publicitaris
– Les relacions de parella.

Donem les gràcies a l’Ajuntament de Badalona per impulsar aquestes formacions per a la seva població més jove i per confiar en la nostra àmplia experiència en aquest camp.

MANIFEST REFLEXIU SOBRE LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Donem la cara. Dones i homes donem la cara i trenquem el silenci. Ens manifestem públicament, virtual i presencialment, en les nostres quotidianitats, en les nostres relacions. No volem més violència envers les dones. Ni física, ni psíquica, ni de cap tipus. No permetem que es neguin els drets de les dones, la seva personalitat, les seves emocions. No anul·lem les dones; estimem-les, respectem-les; fem que la seva autoestima sigui bona i tinguin cura d’elles mateixes, que aprenguin a dir “no”, “adéu”, “s’ha acabat”.

Cada 25 de novembre es compleix un any més en el treball sobre la violència masclista. Algun dia ho haurem de deixar de celebrar, quan no s’exerceixin més abusos, quan no siguin les dones discriminades, infravalorades, pel seu cos, per la seva ment o per la seva ànima.

Totes i tots en som responsables i part d’una realitat que canvia, i ha de canviar a millor, a més humana, a més digna i igualitària per tothom. Prou temors, prou inseguretats, prou dones controlades fins i tot quan van a pixar.

Exigim la visibilitat de la dignitat i riquesa femenina, com un tresor, un valor material i immaterial de la humanitat. La dona, un ésser viu que riu i plora, que s’enamora, aprèn, comparteix… Sí, igual que l’home. Aquesta és la lluita, aquest és l’objectiu.

Hi ha casos, dades, notícies, però no hi poden haver més agressions, pensaments sexistes, sostres de vidre, gelosies. Ni poden haver-hi menys oportunitats per elles, menys sou, menys possibilitats de coresponsabilitzar la parella de les tasques de la llar i la cura del infants.

Homes, queixeu-vos, perquè en això de la igualtat tothom hi surt guanyant.

Sí, per cada dona cansada de ser un objecte sexual i ha un home preocupat de la seva potència sexual.

NI MILLORS NI PITJORS: DIFERENTS I AMB ORGULL :)

Explore posts in the same categories: Activitats, Notícies

Etiquetes: ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Deixa un comentari